Site icon TIMP ROMÂNESC

Discuții deforma sistemului rezidențial de îngrijire a copilului

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, s-a întâlnit, ieri, cu omologul său din Republica Moldova, Valentina Buliga, pentru a discuta despre reforma sistemului rezidențial de îngrijire a copilului, dezvoltarea și menținerea serviciilor sociale, protecția familiilor cu copii, prestațiile și serviciile sociale, precum și prevenirea și combaterea violenței împotriva copilului.

„Avem aceleași priorități și este esențial să ne canalizăm forțele pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele noastre. Acord o atenție deosebită tinerilor și doresc, cu ajutorul programelor europene să-i ajut sa-și găsească un loc de muncă potrivit calificării. Voi insista pe zona de ocupare. Am venit cu o nouă abordare, aceea de a întări rolul social al statului, ceea ce implică și o nouă viziune în domeniul asistenței sociale.”, a declarat Rovana Plumb.

La rândul său, ministrul Muncii din Rep. Moldova apreciază colaborarea între cele două ministere și instituțiile din subordinea MMFPSPV – Inspecția Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă: “Pentru noi, experiența României în domeniul social contează foarte mult, întrucât ne este de folos în procesul de modernizare și restructurare a serviciilor din țara noastră. Politicile pe care le promovez sunt asemănătoare cu cele pe care le susține și doamna Rovana Plumb: punem accent pe angajarea tinerilor, pe dezvoltarea serviciilor de protecție a copilului și luptăm pentru combaterea fenomenului violenței în familie.”

Următorul pas în relația de colaborare dintre cele două ministere se va concretiza într-o întâlnire tehnică între specialiști, pentru schimb de bune practici.

Exit mobile version