Ministerul Agriculturii a acordat în 2015 un număr de 204 de atestate pentru „produse tradiţionale”, totalul acestora ajungând astfel la 513, de la modificara legislaţiei în domeniu.Noile reglementări fac diferenţierea clară între un produs tradiţional şi unul industrial. În acest sens, legislaţia defineşte produsul tradiţional, restricţionează capacităţile de producţie și a introdus prevederi referitoare la operaţiuni efectuate manual. De asemenea, transmiterea unei tradiţii de la o generaţie la alta trebuie demonstratăprin date, înscrisuri și referinţe bibliografice cu privire la vechimea produsului.
Faţă de legislaţia anterioară, logo-ul dedicat produselor tradiţionale trebuie inscripţionat pe eticheta produsului, iar la locul de comercializare a produsului se afișează ATESTAT PRODUS TRADIŢIONAL. Legislaţia introduce prevederi clare în ceea ce priveşte documentaţia necesară pentru înregistrarea produsului în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale. A fost implementată o procedură certă de atestare aplicată de specialişti.
Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale (RNPT) este actualizat lunar.