630 de studenți străini, beneficiari ai programului ERASMUS+, vizitează, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, zona Braşovului la Brașovului la cea de-a treia ediție a evenimentului național “Halloween in Transylvania”.
Aceștia studiază la Universitățile din București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Sibiu și Timișoara.
Pentru a face cunoscută cultura și istoria Transilvaniei, programul evenimentului cuprinde o serie de activități, precum vizitarea cetății Râșnov, a oraşului Brașov şi nu în ultimul rând, a castelului Bran.
La Bran, participanţii vor fi întâmpinați de Ordinul Cavalerilor de Mediaș, cu o prezentare de arme, demonstrații de lupte medievale, costume și dansuri specifice. Însuşi Vlad Țepeş va fi ghidul studenţilor prin castel, iar aceştia vor răspunde la final câtorva întrebări, pentru a câştiga un premiu.
Studenţii vor fi implicaţi în activităţile dedicate proiectului SocialErasmus. La aceasta ediţie a evenimentului național ESN România, toţi studenţii şi voluntarii Asociaţiei vor strânge frunzele căzute pe străzile Braşovului, ce vor fi apoi transformate în mesaje de încurajare date trecătorilor, noteayă Radio România Cultural.
“Halloween in Transylvania” face parte din seria de evenimente programate de către Asociaţia Erasmus Student Network (ESN) România pentru acest an aniversar, în care ESN International împlineşte 25 de ani de la înfiițare şi 10 ani de activitate ESN în ţara noastră.
Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din șapte secțiuni locale (ESN ASE Bucureşti, ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN Sibiu, ESN UniBuc și ESN Timişoara) și două secțiuni candidate (ESN Craiova Candidate Section și ESN Galați Candidate Section).
Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.