La vernisajul expoziției „Muzeul Benzii Desenate din România”, deschis astăzi, va fi lansat volumul “Abu-Hasan. Povestiri și schițe. BD”, o adaptare după I.L.Caragiale, cu ilustrații realizate de Șerban Andreescu, după un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei.
La vernisaj participă autori din București, Craiova, Pitești, Caracal, Sibiu și vor avea loc și lansările altor albume de benzi desenate: Ioniță Tunsu (Puiu Manu și Marius Lestaru), Cei de dincolo: În trecătoare (Alex Talamba și George Drăgan).
Pentru prima dată în România, publicul iubitor de benzi desenate va putea admira lucrări ale unor autori români publicați în străinătate: Sandu Florea și Serban Cristescu (publicați în SUA); Mircea Arapu, Augustin Popescu, Dan Popescu, Cristian Pacurariu, Ileana Surducan, Marco Ilin (publicați în Franța și Belgia), Mihai Timosencu (publicat în Ucraina), Costel Curelaru (publicat în Italia). Vor fi expuse planșe și desene originale, serigrafii, afișe și albume ale celor mai reprezentativi 50 de autori de BD români sau de origine română.
Expoziția se constituie într-o panoramă a celei de-a noua arte, acoperind 90 de ani din istoria benzilor desenate (de la nașterea lui Haplea, în 1924, până la apariția romanului grafic „Cei de dincolo: În trecatoare”, în 2014).
Dodo Niță, curatorul expoziției, este autorul volumelor „Istoria Benzii Desenate Românești” (2010), „Dicționarul Benzii Desenate din România” (2005) și al altor șapte volume de exegeză a benzii desenate, unele dintre ele fiind traduse în franceză, engleză, suedeza și maghiară.