Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo se află astăzi o vizită de lucru în Rep. Moldova, la invitaţia omologului său, Loretta Handrabura, într-o întrevedere privind importanţa cooperării în domeniile de consolidare a capacităţilor instituţionale din infrastructura sportivă, dar şi în contextul proiectelor din sectorul tineret.
Astfel, după ce în urma ultimei întrevederi, părţile au subliniat necesitatea unei asistenţe reciproce în dezvoltarea strategiilor naţionale pe domeniul Tineretului şi Sportului, precum şi oferirea de sprijin reciproc în planul dezvoltării sportive şi administrative, ministrul Gabriela Szabo şi-a exprimat disponibilitatea de a contribui la transferul de experienţe şi intensificarea relaţiilor bilaterale, de data aceasta pe teren moldav.
În acest context, în vederea avansării cooperării bilaterale reciproc avantajoase, asigurând promovarea intereselor naţionale, sporirea vizibilităţii şi imaginii pe arena internaţională, au fost organizate o serie de acţiuni, printre care întrevederea ministrului Gabriela Szabo cu partenerii moldoveni, responsabili în domeniul Sportului, care au demonstrat existenţa unor abordări comune privind dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale dar şi soluţionarea subiectelor prioritare existente pe agenda bilaterală.
La începutul lunii septembrie, cei doi miniștri ai Sportului din România și Moldova au discutat, la București, despre o serie de proiecte concrete fezabile în domeniul dezvoltării infrastructurii sportive a Rep. Moldova, dar și despre colaborarea celor două ministere pe domeniul transferului de bune practici în domeniul politicilor de tineret.
Loretta Handrabura, ministrul Tineretului şi Sportului din Rep. Moldova, a participat miercuri, 16 septembrie 2015, la deschiderea Campionatului European de Kaiac-Canoe de la Bascov (Argeș), rezervat juniorilor şi tineretului, la invitația omologului Gabriela Szabo.
În competiţia care aduce la start cei mai buni tineri kaiacişti şi canoişti din 35 de ţări ale continentului, Rep. Moldova participă cu zece sportivi.
Campionatele Europene au în program 44 de probe. Vor fi prezenţi 30 de arbitri, iar la întrecere vor participa peste 846 de sportivi, care vor fi însoţiţi de antrenorii şi conducătorii federaţiilor din ţările respective. România va participa la acest concurs cu 55 de sportivi.