Site icon TIMP ROMÂNESC

Aprecieri pentru Invictus România

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit cu sportivii ”Invictus Team România”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul M.Ap.N.Cu această ocazie, ministrul i-a felicitat și a înmânat diplome de excelență componenților echipei de tir cu arcul, reveniți în țară după participarea la Campionatul mondial militar de profil, din Franța.  Aflați la prima competiție internațională de acest nivel, cei șase militari răniți – sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” au obținut numeroase medalii.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixtă, desfășurată împreună cu un militar care nu a suferit răni; colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe; plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Cătălin Ion Pârvu –  medalie de argint la proba mixtă și medalie de bronz la proba mixtă internațională (Franța, România, Slovenia); caporalul Eugen Pătru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixtă internațională (Grecia, România, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individuală.

Ministrul Țuțuianu a urat succes tuturor sportivilor ”Invictus Team România” care, în perioada 23 – 30 septembrie, vor participa, în premieră, la “Invictus Games Toronto – 2017”. România va fi reprezentată de 15 sportivi, luptători răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, ciclism și volei din șezut.

”Invictus Team România – 2017” este un proiect ce își propune a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii. Acțiunea urmărește să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naţională, își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Exit mobile version