La Zrenianin, la Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, a avut loc o întâlnire a grupului redacţionanal şi cercetători în teren care lucrează la Atlasul lingvistic al graiurilor româneşti din Voivodina. Au participat dr. Romanţa Iovanovici, coordonatorul proiectului, şi colaboratorii care vor participa atât la culegerea materialului pe teren, cât şi al redactării tehnice a hărţilor lingvistice: dr. Virginia Popović, Marina Cădărean, Cristina Iovanovici şi Diana Ocolişan.
Discuţiile s-au axat pe stabilirea fazelor şi metodelor de lucru, precum şi a sarcinilor din perioada care urmează. A fost stabilit un plan care prevede deplasări pe teren pentru colectarea materialului dialectal în localităţile populate de români (cu excepţia oraşelor), pe baza conversaţiei libere cu informatorii, înregistrarea faptelor de limbă cu ajutorul chestionarului şi aparatelor de înregistrare, sistematizarea formelor înregistrate pe teren, selectarea materialului şi cartografierea materialului, respectiv redactarea tehnică în vederea realizării hărţilor lingvistice.
Primul pas în elaborarea Atlasului va fi culegerea materialului pe teren. Deoarece graiurile româneşti vorbite pe teritoriul Voivodinei, respectiv Banatului Sârbesc, prezintă o serie de trăsături specifice, sarcina anchetatorilor va fi ca, poposind în localităţile cu vorbitori români să stea de vorbă cu informatorii pe teme concrete, cu scopul de a identifica particularităţile fonetice, morfosintactice şi lexicale.
Atlasul lingvistic al graiurilor româneşti din Voivodina este un proiect al ICRV în colaborare cu Academia Română. (corespondeță de la Alina Iorga, Săptămânalul Libertatea, Serbia)