Deputatul pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, propune ca prin cele două instrumente didactice online, elevii din țară și din străinătate să aibă asigurat accesul permanent la cele mai importante resurse educaționale:
”Cele două platforme au existat în Legea educației doar la nivel de principiu, nefiind încă operaționalizate. Alături de o majoritate covârșitoare a colegilor parlamentari din PNL, am depus, astăzi, o inițiativă legislativă pentru modificarea art.70 din Legea nr.1/2011 a educației naționale. Astfel, cu ajutorul Bibliotecii Şcolare Virtuale şi al Platformei şcolare de e-learning ”Învățăm în România”, copiii români din țară, din provinciile istorice și din diaspora, vor avea acces permanent și gratuit la cărți și manuale electronice, la exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare, la ghiduri metodologice, la exemple de probe și teste de evaluare. Cele două platforme educaționale vor contribui, în mod esențial, la prezervarea limbii și culturii române pentru sute de mii de copii din provinciile istorice sau din comunitățile de români stabiliți temporar sau definitiv în diaspora, care astăzi studiază în alte limbi și care nu au prea multe posibilități să-și cunoască rădăcinile românești. Accesul permanent la resurse educaționale de calitate ar putea ajuta la îmbunătățirea performanței școlare a elevilor, oferindu-le posibilitatea de a învăța mai bine și mai eficient. ”Învățăm în România” va deveni un simbol al creșterii calității în educație.
Am toată încredere că Ministerul Educației și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării vor depune toate diligențele pentru ca aceste instrumente educaționale să contribuie la creșterea performanțelor elevilor români, oriunde s-ar afla ei”.