Porcii româneşti, la 70 de leva bucata, sunt preferați de locuitorii din raioanele bulgare de frontieră din Dobrogea, scrie publicația bulgară ”Monitor”. Atât plătesc bulgarii la vecini pentru un godac de 25 kg. Pentru dobrogenii care locuiesc în apropierea frontierei, piaţa din Mangalia a luat locul lanţurilor de magazine. În fiecare sâmbătă, locuitorii din Durankulak vin la cumpărături în România. Bulgarii cumpără caşcaval şi unt românesc, carne de porc, dovleac, roşii şi castraveţi.
La rândul lor, bulgarii oferă românilor găini şi curcani, pentru prețuri între 10 și 70 de leva. Dobrin Papazov, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Porc bulgari susține că ramura creşterii porcilor îşi revine, estimând că pănă la 30% din carnea din magazinele bulgare va fi de provenienţă bulgărească. Ca termen de comparaţie, cu un an în urmă doar cca. 20% din carnea oferită spre vânzare era de origine bulgară.