Soprana Mihaela Maxim şi cvartetul Arcadia, unul dintre cele mai apreciate cvartete din România, vor susţine, pe 1 decembrie, un muzică clasică, într-un eveniment de amploare dedicate Zilei Naţionale a României.
Pe lângă lucrări de Ludwig van Beethoven şi Felix Mendelssohn-Bartholdy, programul concertului va include şi cele şapte cântece pe versuri de Clément Marot, compuse de George Enescu, care vor fi prezentate în primă audiţie în Germania.
Cvartetul Arcadia Quartett – Ana Török (Vioara I), Răsvan Dumitru (Vioara a II-a), Traian Boală (Violă), Zsolt Török – (Violoncel) – s-a format în anul 2006, în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A obţinut în scurt timp aprecierea atât a publicului cât şi a criticii de specialitate, care îl consideră unul dintre cele mai bune cvartete din România. Cvartetul s-a impus cu rapiditate pe plan internaţional fiind câştigători ai unor prestigioase concursuri precum International Chamber Music Competition Hamburg (2009), Almere International Chamber Music Competition (2011), Wigmore Hall London International String Quartet Competition (2012), Osaka International Chamber Music Competition (2014).
Cvartetul Arcadia a susţinut concerte pe marile scene ale lumii şi în cadrul unor festivaluri renumite, printre care amintim Budapest Spring Festival, George Enescu Festival din Heidelberg, Cité International des Arts Paris, Alte Oper Frankfurt, Pollack Hall din Montreal, Amsterdam Concertgebouw, Salle Gaveau din Paris.
Mihaela Maxim a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. A fost soprană a Operei Naţionale Române din Cluj, iar în prezent este membră a formaţiei Flauto Dolce, cântând o gamă largă de repertorii, de la Renaştere până la muzica contemporană. În 2003 a concertat la Grand Gala Unesco – UNICEF Romania de la Veneţia, iar în anul 2005 a obţinut Marele Premiu la concursul „Haricleea Darclée”.
Konzerthaus Berlin reprezintă o locaţie de renume a muzicii clasice din Germania, fiind înfiinţată în anul 1984. Clădirea în forma actuală a fost construită de arhitectul german Karl Friedrich Schinkel în prima parte a secolului al XIX-lea, găzduind în aceea perioadă Schauspielhaus Berlin.
Concertul, organizat de Institutul Cultural Român din Berlin în colaborare cu Ambasada României la Berlin, se va desfăşura în sala mică a Konzerthaus Berlin, cu o capacitate de 386 locuri.