Site icon TIMP ROMÂNESC

Calendarul simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial

Calendarul simulărilor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a VIII-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română, în timp ce pentru elevii din a XII-a și a XIII-a simularea de BAC debutează pe 22 martie.

Notele elevilor la simulările de Evaluare Națională și BAC „nu se trec în catalog” decât „prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului”, prevede ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că a ajuns la un consens cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru ca elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, să vină în continuare la școală, în format fizic, chiar dacă Bucureștiul și alte localități sunt în scenariul roșu. Cîmpeanu îi ceruse ministrului Sănătății aprobare și pentru propunerea ca simulările să fie organizate la școală. O decizie oficială încă nu a fost anunțată.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Materiile cuprinse în simularea Bacalaureatului 2021 sunt limba și literatura română, maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Elevii de clasa a VIII-a vor da simularea la toate probele de Evaluare Națională 2021, adică la română, maternă și matematică.

Ministerul a stabilit că rezultatele de la simulări „sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Anul acesta, vor susține simulări numai elevii claselor a VIII-a și a XII-a, respectiv a XIII-a. Ordinul de ministru conține și materia din care vor fi testați elevii, în cadrul simulărilor de examen.

Exit mobile version