Site icon TIMP ROMÂNESC

„Caravana filmului românesc”, popas la Ghimbav

În perioada 16 – 20 august, ”Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” se va opri la Ghimbav, oferind locuitorilor orașului cinci seri de filme românești, filme pentru toate gusturile și pentru toate generațiile, diferite stilistic și tematic.

Așadar, de la comedie clasică Titanic vals (regia: Paul Călinescu), la comedia amară Nunta mută (regia: Horațiu Mălăele) sau multipremiatul film semnat de Nae Caranfil, Restul e tăcere, spectatorii vor fi purtați prin cele mai importante și valoroase momente din istoria cinematografiei românești.

Dedicat în special tinerilor, filmul #Selfie (regia: Cristina Iacob) spune povestea unor adolescente aflate la granița maturității, dar aflate și în fața tentației libertății depline, pe care o aleg fără se gândească la consecințe.

Nici micii spectatori nu au fot uitați. Amintiri din copilărie, o  producție clasică după textul care a marcat copilăria tuturor generațiilor, capodopera cu același titlul scrisă de Ion Creangă, va oferi cu siguranță clipe de reală bucurie pentru micii spectatori și momente de nostalgie pentru părinți. Filmul este regizat de Elisabetei Bostan, cea care este intitulată „doamna filmului românesc pentru copii”.

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în curtea Școlii Gimnaziale din Ghimbav, cu începere de la ora 20.00, accesul publicului fiind gratuit, în limita celor 170 de locuri disponibile.

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, proiect aflat în al cincilea an de existență, este acela de a promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc.

Proiectul este realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme; ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual şi Proiect co-finanţat de A.F.C.N. – Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Exit mobile version