Site icon TIMP ROMÂNESC

Cel mai bun cofetar amator al Italiei, o româncă

Românca Mădălina Pometescu a câștigat prima ediţie a Bake Off Italia, cooking show-ul canalului de televiziune Real Time, concentrat pe dulciuri şi realizat de Benedetta Parodi, considerată cea mai iubită bucătăreasă a televiziunii italiene.

Mădălina a câştigat finala cu tortul „Dolce capriccio”, surclasându-i pe Lucia Mosci, tânăra de 25 de ani din Genova care a ocupat a doua poziţie şi pe Emanuele Patrini, un managerul de 38 de ani din Milano.

Finala a avut mai multe faze, de la prima provocare de pregătire a unui tort sicilian, la a doua pentru o reţetă de-a lui Knam de mousse cu trei ciocolate şi cea finală de pregătire a reţetei preferate pentru finaliste. Pe primul loc a ieşit tortul Mădălinei. Concurenţii au fost jurizaţi de faimosul cofetar Ernst Knam şi de experta în gastronomie Clelia D’Onofrio.

Mădălina va scrie acum prima sa carte de reţete cu titlul „Cel mai bun cofetar amator al Italiei„.  Trăieşte în Italia de la 16 ani. La numai 10 ani şi-a urmat mama în Italia, acum trăieşte la Marsciano, în provincia Perugia, iar obiectivele nu se opresc aici: „Visul cel mai mare este să-mi deschid propriul laborator de cofetărie: acum voi lua din zbor toate ocaziile care mi se vor prezenta în acest domeniu şi poate într-o zi va veni momentul. Şi să particip la alte emisiuni: să faci dulciuri la televiziune e un lucru frumos, care m-a impresionat, pentru că a însemnat că pregătesc un desert de la început până la sfârşit sub ochii camerelor de luat vederi. Şi între timp să-l descriu. Pentru mine a fost precum crearea unei opere de artă”, precizează Mădălina.

Exit mobile version