Videoreporterul de origine română Felicia Chiciorangea participă, pe 16 ianuarie, la expoziția de fotografie dedicată multiculturalităţii orașului Milano. O interesantă expoziție dedicată multiculturalității orașului Milano va fi inaugurată cu patronajul Primăriei din în cadrul Pavilionului de Artă Contemporană din Milano.Astfel, 18 străini de 19 naționalități, integraţi de mai mult timp în societatea italiană, au fost selectionaţi pentru un curs de fotografie realizat cu fotografi profesionişti pe durata a două luni.
Fotografiile prezintă aspecte din viaţa cotidiană a străinilor din Milano, integrarea în societatea italiană, dar şi reliefarea factorului identitar reprezentat în modul lor de viaţă.
Fotografiile participanţilor surprind ipostaze inedite din viaţa comunităţii pe care o reprezintă, dezvăluind vizitatorilor importanţa emigranților văzuţi ca o resursă şi nu doar cum adesea se întamplă, ca o prezenţă incomodă, se arată în comunicatul evenimentului.
Fondurile obținute după vânzarea fotografiilor vor fi destinate mamelor italiene şi străine aflate în dificultate.
Centrul Cultural Italo Român a salutat proiectul Fundatiei RISCATTI ONLUS la cererea acesteia de colaborare, privind reliefarea prezenţei comunităţii de români, comunitate în număr mare în oraşul Milano.
În cadrul proiectului care a cuprins cursul de fotografie şi expoziţia de fotografie care va fi inaugurată pe 16 ianuarie a participat Felicia Chiciorongea, videoreporter, stabilită de 16 ani în Italia, având o lungă şi bogată activitate în domeniul reportajelor video si fotografiei, nutrind un viu interes pentru ceea ce face.
Cu pasiune, entuziasm și profesionalism, Felicia Chiciorongea surprinde de mai mulţi ani în fotografii şi reportaje video chipul frumos al comunitătii românesti din Italia, care transpare în manifestările artistice şi culturale organizate în diferite oraşe din Lombardia.
Expoziţia cu intrare gratuită va rămâne deschisaă până pe 27 ianuarie 2016 la PAC – Padiglione d’Arte Contemporanea din Milano.