Teatrul Masca din București va susține, pe 16 mai, o reprezentație a spectacolului “Parcul”, la Viena. Spectacolulul, semnat de Mihai Mălaimare, este un spectacol nonverbal care aduce în atenţia publicului fragmente din istoria celui mai vechi şi mai îndrăgit parc din Bucureşti. Grădina Cişmigiu aniversează anul acesta 160 de ani de la inaugurarea oficială, la dezvoltarea căreia a contribuit încă din 1847 grădinarul peisagist Wilhelm Mayer, director al Grădinilor Imperiale din Viena, interpretat în spectacol de binecunoscutul actor şi regizor român Mihai Mălaimare.
În inima Bucureştilor pulsează o oază de frumos şi de istorie, Grădina Cişmigiu. Strâns legată de chiar istoria capitalei româneşti, Grădina Cişmigiu îi etalează şi astăzi misterele îmbrăcate în patina vremii, plină de umbrele personajelor pitoreşti care i-au marcat existenţa. Mişcările protagoniştilor ne trimit la filmul mut, costumele şi scenografia sugerează statuile de bronz care îşi trăiesc cu nostalgie povestea, iar muzica ne aşază în locul potrivit fiecărei perioade prin care trece Parcul, începând din 1854 până acum. De la inaugurarea parcului şi până astăzi, Parcul este populat de întâmplări hazlii şi duioase, de figuri carismatice sau oarecare, de muzică şi bucurie.
Înfiinţat în 1990, Teatrul Masca este singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România. Având o trupă tânără de actori profesionişti, Teatrul Masca este condus de actorul şi regizorul Mihai Mălaimare. În cei 24 de ani de la înfiinţare, Teatrul Masca şi-a dobândit reputaţia atât în România, cât şi pe scene din Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, S.U.A., Luxemburg, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Turcia, Albania, Macedonia.