Grupul Trio Tezaur II va susține o serie de patru concerte în Italia, în regiunea Emilia-Romagna. Turneul, intitulat „Cântec românesc despre viață – De la români pentru români” va avea loc la Parma, Bologna și Modena, în perioada 22 – 25 mai.
Programul include piese folclorice (din Maramureşul istoric, Ţara Codrului şi a Chioarului, Banat, Ţara Moţilor, Bihor şi Someş), dar și lucrări de Massenet și Ciprian Porumbescu.
Violonistul Gavril Chiș, membru al Trio Tezaur, a urmat cursurile Hochschule fur Musik und Theater din Hamburg, Universität fur Musik und Kunst din Viena și ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. A beneficiat de burse la instituții musicale prestigioase din Europa. Este a inițiatorul Proiectului de muzică clasică în cadrul Masteratului la Academia de Muzica „Gheorghe Dima“. Cu Trio Tezaur a reprezentat România la Simpozionul Europa-Forum „Rumänien Entspurt in Die EU“ de la Frankfurt.
Ovidiu Homorodean, solist vocal, a început să studieze folclorul sub îndrumarea artistei Ileana Rus, colaborând apoi cu Televiziunea Română (emisiunea Tezaur Folcloric). A fost distins cu numeroase premii la festivaluri de profil.
Acordeonistul Oleg Antoci, absolvent al Conservatorului „Gavril Musicescu“ din Chișinău, a activat în orchestra de muzică populară „Barbu Lăutaru“. Din 1996 este membru al Orchestrei Naţionale de muzică populară „Lăutarii“ dirijată de Nicolae Botgros. Oleg Antoci s-a afirmat şi ca autor şi aranjor de melodii populare, aflate în repertoriul mai multor interpreţi.
Ion Croitor a absolvit Colegiul de muzică „Stefan Neaga“ din Chișinău. A activat în Orchestra Națională „Lăutarii“, în Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc“, în orchestra „Mugurel“, taraful „Basarabia“ și „Stefanets Folk Band“. A evoluat pe scenele din mai multe țări, în cadrul unor proiecte culturale diverse.
Valeriu Caşcaval, solist instrumentist (ţambal), compozitor și orchestrator, a studiat la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu“, la Academia de Muzică “G. Muzicescu” (Catedra de Instrumente Populare) și a urmat cursurile Facultăţii de Teorie şi Compoziţie la Şcoala Superioară de Muzică şi Teatru Hamburg (Germania). A fost membru al Orchestrei de Muzică Populară „Barbu Lăutaru“ (Chişinău), și al Orchestrei Naţionale de Stat „Lăutarii“. A participat la numeoroase turnee în Europa, atît în componenţa ansamblurilor sus numite, cât şi în formaţiile „Vasile Iovu“ şi „Anatol Ştefăneţ“.