Site icon TIMP ROMÂNESC

Concert VanDerCris la Bad Ischl

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă concertul formației de jazz timișorene VanDerCris din seria de concerte „Capitale europene ale culturii” a clubului „Jazzfreunde” din Bad Ischl. Concertul este programat pentru data de 27 iulie 2023, de la orele 19:30, la Școala de Muzică din Bad Ischl. Evenimentul face parte din programul cultural Bad Ischl – Salzkammergut 2024, prima regiune alpină desemnată Capitală Europeană a Culturii. Astfel, de-a lungul anilor 2023 și 2024 are loc un schimb cultural între Timișoara 2023 și Bad Ischl – Salzkammergut 2024.

Trupa VanDerCris este o trupă timișoreană având concerte incluse în programul oficial al Timișoara 2023- Capitală Culturală Europeană, cum ar fi cel din cadrul festivalului de muzică JAZZx. Repertoriul va conține piese din albumul „Amazing Trace”.

Trupa VanDerCris este formată din: Horea Crișovan: chitară, Lucian Nagy: saxofon, Marcelle Poaty Souami: clape, Dănuț Blaga: bas și Florin Cvasa: tobe.

Horea Crișovan (născut în 1973 la Timișoara) este un muzician, chitarist și compozitor român. Iubește muzica în cele mai diverse forme, de la spectacole multimedia și opera rock, colaborări filarmonice și festivaluri baroc. În 2014, primul său CD cu piese pe care le-a compus, interpretat și înregistrat el însuși a fost lansat sub eticheta My Real Trip, o excursie sonoră în muzica mondială. Implicat în numeroase proiecte precum Bio, Blazzaj, TM Groove, Horea Crișovan Trio (cu muzicieni precum Mario Florescu, Victor Miclăuș sau Teo Milea, formula fiind variabilă în timp) și având colaborări cu Ilie Stepan și Pro Musica, Horea Crișovan poate fi considerat un muzician de top al României de azi.

Lucian Nagy din Arad este un clarinetist/saxofonist care descoperă și explorează constant sunete noi și care și-a găsit propria voce în vasta lume a muzicii.A câștigat mai multe premii, printre care „Saxofonistul anului” în România, în 2016. Lucian Nagy este poli-instrumentist, aranjor şi compozitor. Stăpâneşte, deopotrivă, saxofoanele alto, sopran şi tenor, clarinetele, flautul, cavalul bulgăresc precum şi instrumentele de percuţie precum djembe, pandeiro,caxixi. În 2007-2008 dobândeşte titlul de cel mai bun solist la Festivalul de Jazz de la Sibiu (România) şi cântӑ la cele mai importante festivaluri de jazz din Europa, alӑturi de mari muzicieni ca Eldad Tarmu (SUA), Paul de Castro (SUA), Gabriel Rosati (SUA), Sandy Patton (SUA) sau Peter Herbolzeimer (Germania).

Marcelle Poaty-Souami a crescut cu muzica în suflet. A studiat pianul la Liceul de Artă ”Ion Vidu”, iar mai apoi a făcut Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.A urcat pe scenă de mic, mai întâi la biserica la care mergea, apoi în recitaluri și la Olimpiadele școlare. A făcut parte din mai multe trupe și a cântat de câteva ori alături de Timișoara Gospel Project. Acum este membru activ în TM Groove, VanDerCris și producător de muzică.

Numele lui Florin Cvaşa este cât se poate de cunoscut printre muzicienii care activează în partea de vest a ţării. Este firesc, având în vedere faptul că artistul a activat prin mai multe formule, printre care se numără Cardinal, Rezident Ex, ABRA Special, Neurotica sau BIO.

Scopul asociației „Jazzfreunde” Bad Ischl este de a promova jazzul în toate formele sale, în inima regiunii Salzkammergut și de a-l prezenta unui public larg și interesat de muzica internațională.

 

Exit mobile version