În lunile iulie și august a.c., la nivel național se desfășoară o campanie de conștientizare a riscurilor și consecințelor cyberbullying și infracțiunii de violarea vieții private, care se manifestă în rândul copiilor, inclusiv în tabere și excursii, evenimente cultural-sportive și spectacole sau activități în aer liber.
Campania, derulată de Direcția Siguranța Școlară, are loc în contextul modificării și completării art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, care încriminează divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane fără consimțământul persoanei înfățișate, de natură să provoace acesteia o suferință psihică sau o știrbire a imaginii persoanei.
Pentru evaluarea modului în care elevii înțeleg și conștientizează fenomenul, aceștia completează un chestionat de feedback care măsoară gradul de siguranță resimțit de elevi în spațiul online, incidența formelor de cyberbullying cu care se confruntă aceștia și dacă au înțeles prezentările polițiștilor.