Site icon TIMP ROMÂNESC

De Florii, numărul celor care au tranzitat granițele României s-a dublat

În primele trei zile de la introducerea verificarilor sistematice (7 – 9 aprilie 2017), frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 520.000 de persoane, dintre care 280.000 pe sensul de intrare în ţară și 240.000 pe sensul de ieşire din ţară. Comparativ cu o perioadă similară din luna martie 2017, când au trecut frontiera 425.000 persoane, s-a constat o crestere a valorilor de trafic cu 22%.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 201.000 persoane, cele aeroportuare – 139.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 66.000 persoane.

De exemplu, în perioada de referință, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Aeroportul ”Henri Coandă”, pe unde au trecut peste 89.000 persoane, urmat de  Nădlac II cu peste 62.500 persoane şi Borş unde au fost verificate peste 41.000 persoane. La frontiera cu Bulgaria cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Giurgiu, cu un trafic de peste 22.500 treceri persoane.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost la frontiera de vest, Nădlac II și Borş, respectiv la Giurgiu, puncte de frontieră unde traficul s-a dublat față de un sfârșit de săptămână obișnuit.

Recomandări:

Având în vedere că, în perioada următoare, credincioşii ortodocși și catolici vor sărbători Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei se estimează, in continuare, creşteri ale traficului la frontieră.

Pentru evitarea aglomerației într-un anunit punct de trecere a graniței, Poliţia recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră.

Din 7 aprilie a.c., ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, autoritățile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre. Acestea constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE) atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Exit mobile version