Site icon TIMP ROMÂNESC

Ediția a XX-a a cursurilor de Limbă română, cultură și civilație de la Brașov, în plină defășurare

La 1 iunie au început cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească, organizate, în această perioadă, la Braşov. Programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor“ şi Centrul Cultural Reduta.

Cursurile de limba română sunt predate după o programă flexibilă, adaptată cerinţelor şi necesităţilor cursanţilor. Pentru dezvoltarea fluenţei în exprimare şi pentru consolidarea structurilor gramaticale deja învăţate, exerciţiile de gramatică şi vocabular alternează cu activităţile de comunicare, individuale şi de grup. Suportul de curs include atât texte cu teme din viaţa cotidiană, cât şi texte literare, articole din presă, cântece etc. De asemenea, sunt folosite materiale didactice audio şi video.

La terminarea cursurilor, participanţii susţin un test (scris şi oral), în urma căruia pot obţine un certificat de competenţă lingvistică, oferit de Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi un certificat de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbii române, eliberat de Institutul Cultural Român.

O dată pe săptămână au loc vizionări de filme româneşti ale celor mai buni cineaşti ai momentului, premiaţi la marile festivaluri europene de film sau filme devenite clasice. La sfârșitul săptămânii se vor organiza programe de documentare culturală în vechea cetate a Braşovului, pe Transfăgărășan, unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, numit și ”Drumul din nori”, care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, unde se află o bogată colecție de carte și manuscrise vechi din secolele XIV – XIX, la Sibiu şi la Sighişoara, la Complexul Peleş de la Sinaia (Peleş, Pelişor), la Casa Memorială „George Enescu“ din Sinaia etc.

Se organizează și o seară internaţională unde fiecare cursant îşi prezintă ţara, cu specificul ei (obiceiuri, băuturi, mâncăruri tradiţionale etc.).

Exit mobile version