Cu ocazia anului omagial Constantin Brâncuși, pictori, sculptori și gravori contemporani au organizat proiectul itinerant denumit „Ex Libris Constantin Brâncuşi – 2016″.
Organizat sub înaltul patronaj al Comisiei Naţionale a României UNESCO, „Ex Libris Constantin Brâncuşi – 2016″ a fost inaugurat în luna mai, la Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și cuprinde o colecție de aproximativ 200 de gravuri dedicate celor 140 de ani de la nașterea lui Brâncuși.
Expoziția din luna mai de la MINAC, a fost itinerată la Muzeul de Artă Tulcea, Universitatea Ovidius din Constanta, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi Bucureşti, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeul Palatul Culturii din Iași, urmind a fi itinerata in Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, Muzeul de Artă Drobeta Turnu Severin, Muzeul de Artă Târgovişte, Muzeul de Artă Târgu Jiu, Muzeul Cotroceni si Muzeul Peleş și va beneficia, de asemenea, de un parcurs expozițional internațional, prin intermediul unor prezentări în Grecia (Salonic) și Bulgaria (în orașele Varna, Sumen, Dobrich și Balcik).
Curatorul expoziției este conf. univ. dr. Florin Stoiciu (Universitatea Națională de Arte din București), iar echipa organizatorică cuprinde profesori de la Universitatea Ovidius din Constanța și de la Universitatea de Vest din Timișoara. Printre partenerii instituționali se numără Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea. Expoziția de la Salonic este organizată în colaborare cu municipalitatea orașului Thessaloniki și cu Universitatea din Thessalonik (Aristotle University of Thessaloniki) și va fi vernisată la Graphic Center of Neapoli, în data de 17 septembrie 2016.