Site icon TIMP ROMÂNESC

Expozanți din șase țări, la cel mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România-Ungaria-Serbia

Investițiile în energia regenerabilă și eficiență energetică în România, se confruntă cu o serie de bariere din punct de vedere legislativ. În pofida acestor instabilități legislative, cele mai recente semnale pozitive transmise de Comisia Europeană promit să construiască noi oportunități de investiții în acest domeniu. O nouă schemă de bonus de cogenerare pentru proiectele de până la 2 MW, din biogaz și biomasă așteaptă aprobarea finală a Guvernului, conform reprezentanților ANRE, anunță www.promptmedia.ro.

De aceea, cea de-a VII-a ediție a Enreg Energia Regenerabila®, cel mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România-Ungaria-Serbia, revine între 4-6 martie 2015, la Expo Arad. În centrul atenției la eveniment se va afla eficiența energetică, care nu este doar o prioritate pentru România, ci și o necesitate pentru viitor.

Enreg Energia Regenerabila® va găzdui expozanți din şase țări Europene,  care provin din sectoarle fotovoltaic, eficiență energetică, biogaz, hidroenergie, geotermie, plante energetice, finanțare și altele.

La eveniment vor fi prezente companii importante din domeniu care își vor  expune produsele, serviciile și proiectele viitoare.

La eveniment va fi prezentă compania Lisscom, unicul reprezentant GFR Germania din România. Prin implementarea produselor și softurilor furnizate de GFR–Germania, aceștia reușesc să transforme functionarea instalatiilor într-un ansamblu integrat cu cerințele și nevoile utilizatorului, și să realizeze o reducere semnificativă a consumurilor energetice.

Un alt expozant la Enreg va fi compania Arundo Cellulóz Farming Kft. din Ungaria, singurul utilizator autorizat, legal și legitim al pachetului brevet pentru Trestia italiană Arundo donax L. Este vorba despre cea mai promițătoare plantă pentru producerea biomasei, indiferent de condiții climatice.

Atenția investitorilor și a instituțiilor în domeniu se îndreaptă tot mai mult către micile investiții pentru mentenanța clădirilor, unde  beneficiarii direcți vor fi consumatorii – persoane fizice și companiile mici. În acest sens, pe 4 martie 2015 va avea loc conferința internațională Eficiența Energetică în Vestul României, unde se vor discuta aspecte cu privire la eficiența energetică în clădiri și în industrie.

Pentru a III-a oară, REECO împreună cu AREL – Asociația Română a Electricienilor va fi gazda conferinței PV Platform Romania –  Viitorul pieței PV în Romania, care va avea loc pe 5 martie 2015, la Expo Arad. Conferința va trata tematici precum: Prețul reglementat pentru centrale sub 500KW – între dorință și realitate;  Sistemele fotovoltaice – componenta de bază a eficienței energetice; Finanțarea sistemelor fotovoltaice rezidențiale și industriale – analiză de piață; O nouă afacere: închirierea de acoperișuri poate fi o soluție de producere a energiei din surse fotovoltaice? și altele.

Pe lângă acestea va avea loc și Workshop-ul Internațional – Biogaz din deșeuri. În cadrul acestui workshop vor fi dezbătute subiecte cu privire la: Dezvoltare durabilă prin valorificarea potențialului energetic al nămolului provenit din stațiile de epurare municipale; Sorgul zaharat, materie primă ideală pentru biogaz, alți combustibili și bioproduse; Miscanthus Giganteus – Resursa energetică sustenabilă pentru încălzire casnică și pentru microferme și altele.

Enreg oferă universităţilor o posibilitate unică de a-şi prezenta proiectele şi a promova activitatea lor legată de energii regenerabile, în cadrul proiectului UniStreet. Mai multe universități din vestul României vor fi prezente la târg pentru a-și prezenta proiectele și oferta de studii viitorilor studenți.

Pentru a doua oară va avea loc Forumul – Carieră în industria energetică care este organizat pe 5 martie 2015, cu scopul de a sprijini studenții, proaspăt absolvenții sau tinerii profesioniști care sunt în căutarea fie a unui loc de muncă în domeniu, fie doresc să se informeze cu privire la anumite prezentări sau proiecte susținute de reprezentanți ale unor universități și companii importante din domeniu sau cu privire la posibilitatea de a participa la diverse programe sau traininguri care să îi ajute în formarea lor profesională spre o carieră de succes în acest sector.

Târgul este  patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se bucură de susținerea unor parteneri ca AREL – Asociația Română a Electricienilor, IPA/ EEN- Enterprise Europe Network, Camera de Comerț Italiană pentru România, Camera de Comerț și Industrie Arad și Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile, Eficiență Energetică și Mediul Înconjurător-CERE.

Exit mobile version