Site icon TIMP ROMÂNESC

Folclor românesc autentic, la Londra

La începutul lunii decembrie, Romanian Folklore Fest va inaugura o serie de evenimente culturale sub genericul “Romanian Folklore Fest”, pentru promovarea identității culturale românești în Marea Britanie și dezvoltarea foclorului românesc, aducând în fata publicului românesc și britanic, materiale, artiști și cunoștințe autentice a culturii folclorice românești, anunță portalul România în Contact.

Prima manifestare din aceasta serie, este marcată de două spectacole de colinde românești, susținute de Maria Filimon, Denisa Balu, Oana Carmen Bozga, Cătălin Hașa și Ionuț Robert Pumnea, acompaniați Ansamblul Cerbul Carpatin din Brașov. Tinerii artiști vor aduce în fața publicului colinde autentice, arhaice, culese din satele românești și prezentate într-o formă unică și proprie.

Totodata, evenimentele vor gazdui recitalul elevilor școlii românești de weekend, Alexz Educational Centre și vernisajul de Icoane Bizantine a Grupului Iconografic ”Sf Maria” din Londra, coordonat de prof Aurelia Chiriac Carabinieru.

Ceea ce caracterizează, printre altele, folclorul românesc este bogăția obiceiurilor tradiționale de iarnă și a colindelor, ce ne aduc aminte de Nașterea cea Sfântă de la Betleem.

Dna Prof A. C. Carabinieru este un iconar adevărat și pe urmă o artistă vizuală, care prin modul propriu de interpretare a Icoanei Bizantine, a reușit să inaugureze vernisaje în mai multe orașe importante ale României și în Marea Britanie.

La aceasta primă ediție, echipa Romanian Folklore Fest va înmâna și două premii onorifice pentru conservarea și promovarea folclorului. Cele două premii vor purta numele Marioara Murarescu, un ambasador a Folclorului Românesc, și a marelui maestru Ioan Corneliu Vasiliu, unul dintre cei mai mari coregrafi ai dansului popular și sportiv din România.

Pentru promovarea tinerilor talente, la această primă ediție Romanian Folklore Fest’ va acorda o bursă unui elev a Universității de Muzică din Brașov.

Exit mobile version