Site icon TIMP ROMÂNESC

Încep Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria. România este reprezentată de 15 sportivi cu dizabilități

Astăzi, 14 martie, încep în Austria (Graz, Schladming, Ramsau și Sturia, Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar la nivel mondial din 2017. România va fi reprezentată de 15 sportivi cu dizabilităţi intelectuale.  Sportivii români provin din mai multe oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Arad, Braşov, Reşiţa, Alba-Iulia, Baia-Mare, Târgovişte şi Timişoara. Competițiile la  au loc în perioada 14-25 martie, iar sportivii români vor participa la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing.

Sportivii români participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics, în condiţiile în care sporturile de iarnă nu sunt neapărat punctul forte al ţării noastre. Totuşi, ele sunt foarte importante pentru sportivii cu dizabilităţi intelectuale, întrucât îi ajută să îşi exerseze concentrarea, să îşi coordoneze mişcările, să planifice momentele de frânare etc. Mai mult, prin deplasarea la competiţii în străinătate fără a fi însoţiţi de familie, sportivii noştri fac un mare pas spre creşterea independenţei şi a încrederii în abilităţile lor, conferind, prin aceasta, încredere şi familiilor, lucru de care au nevoie în fiecare zi„, a declarat directorul Special Olympics România, Cristian Ispas.

O parte a delegaţiei de sportivi a fost primită în cursul săptămânii trecute de ambasadorul Austriei la Bucureşti, Gerhard Reiweger: „Este o onoare pentru mine să îi cunosc pe cei care vor reprezenta România la cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume. Eu şi echipa mea le ţinem pumnii de aici, din România„, a adăugat ambasadorul Austriei la Bucureşti.

La Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria sunt aşteptaţi peste 3.000 de sportivi din 110 ţări, 1.000 de antrenori şi 3.000 de voluntari.

În paralel cu Jocurile Mondiale, în perioada 16 – 22 martie 2017, se organizează un summit internațional de tineret, în cadrul căruia echipe mixte de tineri cu și fără dizabilități intelectuale creează și învață să implementeze împreună proiecte de integrare socială în comunitățile locale. La această ediție, România este reprezentată de două tinere (o sportivă de 20 de ani cu sindrom Down și o elevă de liceu în vârstă de 18 ani) care își propun să aducă tinerii cu dizabilități intelectuale mai aproape de școlile de masă și de comunitățile locale de tineri.

Exit mobile version