În perioada 12 – 15 aprilie 2018, Calea Victoriei devine o expoziție itinerantă în aer liber. Se vor proiecta instalații de lumină și pe Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român.Ajuns la a patra ediție, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, transformă Capitala într-un oraș al luminilor. Clădiri emblematice din București sunt incluse în premieră pe harta Spotlight, harta instalațiilor de lumină incluzând, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței si clădiri emblematice din București precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Știrbei. Un alt element de noutate este concursul internațional de video mapping pe fațada Palatului CEC.
Pe durata festivalului Calea Victoriei devine pietonală
Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an este intitulată ”United We Shine” și aduce la București 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping din Franța, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania și România.
La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției, dintre care amintim instalații interactive la Muzeul Național de Istorie, sesiuni de video mapping pe fațada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fațada Clădirii Rosenthal. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, între orele 20.30 și 23.00.
Instalații de lumină și sunet din Israel în Piața Universității
Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe fațadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român. Primăria Municipiului București și Teatrul Național București devin locațiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase. În premieră, Piața Universității găzduiește între 12 și 15 aprilie o instalație de lumină și sunet din Israel, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București devine locația unei instalații interactive din România.
Șase artiști internaționali transformă Palatul CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele șase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe fațada Palatului CEC, urmând ca marele câștigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.
Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 și se încheie la ora 23.00.