Orașul Cernăuți s-a transformat timp de 2 zile, cât a durat festivalul internațional de folclor „Întâlniri bucovinene”, într-o adevărată capitală a toleranței și multiculturalismului. La cea de-a XXVIII-a ediție a festivalului au participat 27 de colective din mai multe state – notează BucPress.
Deschiderea festivalului a avut loc pe strada pietonală Olga Kobyleanska, iar festivalul propriu-zis s-a desfășurat în Muzeul etnografic din Cernăuți (Muzeul satului).
Printre participanți s-au numărat colective din Polonia, România, Ungaria, colective locale din regiunea Cernăuți. La eveniment a participat și orchestra românească Plaiul Herței din regiunea Cernăuți. Evenimentul principal al festivalului a fost acțiunea „Nunta bucovineană”, care prezintă tradițiile poloneze, ucrainene, românești ș.a. ale nunții din Bucovina. Costumul popular și bucatele tradiționale ale naționalităților din Țara Fagilor au fost părți indispensabile ale festivalului internațional.
Totodată, sursa citată reamintește că semnarea acordului privind desfășurarea la Cernăuţi a celei de-a XXVIII-a ediţie a festivalului internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” a avut loc la Cernăuți în ianuarie curent. În conformitate cu tradiția existentă, semnarea Acordului privind festivalul „Întâlniri Bucovinene” are loc în regiunile în care se va desfășura acest proiect cultural. Ceremonia de semnare a devenit și ea o tradiție internațională.