Câteva sute de români au participat la slujba de Înviere, săvârșită la 1 mai 2016, de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Europei de Nord și un sobor de preoți și diaconi în biserica parohiei românești ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm.În cuvântul său pastoral, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a arătat că Sărbătoarea Sfintelor Paști este un binecuvântat prilej de regăsire la masa familiei, mai întâi în jurul mesei sfinte de la biserică și apoi în jurul celei festive de acasă. ”Evenimentul major al zilei trebuie să fie adunarea familiei împreună în jurul mesei, ca o prelungire a Cinei de Taină în Casele noastre, luminate de lumina Învierii. Însă această masă euharistică are loc nu doar o
Totodată, Părintele Episcop Macarie Drăgoi a chemat la reașezarea pe vechile fundamente ale familiei și credinței ferme, avertizând asupra pericolelor pentru formarea copiilor într-o lume dominată de relativism, materialism și corectitudine politică: „Provocările pe care le trăiesc azi mulți din românii plecați la muncă, departe de țară și de casă, provocări la adresa propriei identități, credințe și nu în ultimul rând la adresa familiei, erau nebănuite cu câțiva ani în urmă. Materialismul și puterea de a ne acoperi necesarul cotidian din câștigul realizat, ne imprimă sentimentul că noi suntem cei care am realizat toate cele pe care le avem, prin propriile noastre puteri, fără ca Dumnezeu să mai fie acolo. Din acest punct, mai târziu, societatea occidentală normalizează relațiile noastre cu Dumnezeu prin autosuficiență și independență. Gândiți-vă ce presiune este în inima pruncilor, a copiilor care încă au nevoie de repere ferme și valori perene în veacurile acestea relativiste ale modernității târzii” a mai spus ierarhul românilor din Europa de Nord.
Printre românii veniți pentru a primi lumina de Paști, s-au aflat și Alteța Sa Regală Principele Radu al României și Ambasadorul României în Regatul Suediei, Iulian Buga.