Site icon TIMP ROMÂNESC

Invitație la lectură cu Peter Sragher la Atena

Scriitorul Peter Sragher și Asociația Femeilor Românce din Grecia invită sâmbătă, 19 mai 2018, orele 13,00, toți copiii români din Atena și împrejurimi, la o lectură din Cartea lui David. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Școlii în limba română „Elena Rosetti-Cuza” din Atena.

Scriitorul Peter Sragher s-a născut în 1960 la București.  A studiat în orașul natal germanistică, iar mai apoi a devenit membru al Consiliului Uniunii Scriitorilor din România şi a Grazer Autorenversammlung din Austria. Din 1995 este scriitor, jurnalist si traducator liber-profesionist.

Volume de poezie. De ce m-ai făcut sărutul urii, Ed. Du Style, București, 1995; Vitrina – performance alcătuit din poezii de Peter Sragher și Saviana Stănescu în șase limbi; regia: Theodora Herghelegiu, muzică: Lucian Ban, Buc., 1999. Să facem un copil, Ed. Paralela 45, București, 2003. De ce m-ai făcut Doamne / Por qué me hiciste Dios, volum bilingv de poezi, trad. de Al. Calciu, editions amb, Buc., 2005. Ascultă liniștea vorbind / Hear silence speaking, volum bilingv, Lapwing Publishing House, Dublin, 2012; Dimineața sărută genunchiul Athenei, volum în trei limbi, Editura Brumar, Timișoara, 2012. A tradus operele unor  poeți austrieci contemporani. A scos şase volume bilingve a unor poeți austrieci contemporani: Bernhard Widder, Ernst David, Gerhard Kofler, Bruno Weinhals şi Christian Loidl.

Festivaluri – A participat la numeroase festivaluri de poezie în străinătate şi două în țară. Expoziții foto –  În 2007, 2008 prezintă expoziția sa de fotografie alb-negru Lemn viu, lemn rupt, lemn mort în prater și lobau – Austria, la « Muzeul Municipiului București », la Reșița, Slobozia și la Café tabiet, București. microexpoziție de fotografie la « Librăria Semn de carte » Reşița şi la « Green Hours » 2010

Asociația Femeilor Românce din Grecia este o organizatie non-guvernamentală non-profit care are ca obiective principale păstrarea și afirmarea identității etnice, culturale și lingvistice a românilor din Grecia, precum şi promovarea limbii române, culturii, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti în Grecia, dar şi în alte ţări, prin colaborări internaţionale.

Exit mobile version