Interferenţele dintre alimentaţie, gastronomie şi artă vor fi aduse laolată, în perioada 19 – 26 iunie, la prima ediţie a festivalului Berlin Food Art Week.
În cadrul evenimentului va fi prezentată și expoziţia solo a artistului român Dan Mihălţianu în spaţiile expoziţionale ale Contemporary Food Lab Berlin. Teme precum consumerismul, legătura între alimentaţie şi exces, hrană şi risipă, natură şi cultură vor sta în centrul interesului expoziţiei „Liquid Economy” a artistului român.
Conceptul de „hrană” va fi un punct fertil punct de plecare în investigarea cotidianului, a impactului pe care hrana o are asupra contextului social-politic, precum şi a identităţii culinare a diverselor culturi.
Dan Mihălţianu este unul dintre cei mai importanţi artişti români, activ în Bucureşti, Berlin şi Bergen. A studiat Arte plastice la Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti (1975-1983), a fost co-fondator al grupului Sub Real (1990), Profesor la facultatea de Artă şi Design a Universităţii Bergen (2001-2007), Guest Artist şi Profesor la Université du Québec á Montréal (2008-2009) şi Editor al revistei Arta Magazine Bucharest (1990-1993, 2011-prezent).
Artistul s-a preocupat de investigarea implicaţiilor sociale culturale în jurul producţiei, consumului şi circulaţiei hranei şi alcoolului. Una dintre temele sale predilecte este cea a transformării şi a purificării alchimice de la solid la spirtos. Această temă reprezintă o parte a unui proiect amplu de cercetare artistică ce se întinde pe durata a peste 25 de ani.