Stilul Brâncovenesc va fi abordat în conferinţa desfăşurată pe 16 iulie, la Muzeul Naţional de Artă al României, eveniment din cadrul Programului Brâncoveanu, susţinută de prof. univ. dr. Corina Popa, istoric de artă şi expert în cercetarea monumentelor istorice.
Printre obiectele de patrimoniu ce amintesc de strălucirea artistică a epocii brâncoveneşti vom porni într-un periplu bogat ilustrat şi documentat la monumentele ridicate de Constantin Brâncoveanu.
Cu acest prilej publicului îi va fi prezentat un obiect inedit de patrimoniu, care a aparţinut voievodului şi care poartă două însemnări olografe ale acestuia. Timp de două săptămâni, în sala dedicată artei brâncoveneşti din cadrul Galeriei de Artă Veche Românească, va fi expus pentru prima dată un Liturghier în limba greacă, tipărit la Veneţia în 1686, cu ex-librisul lui Constantin Brâncoveanu.
Deschisă la parterul Galeriei Naţionale, expoziţia Călători prin manuscris aduce în prim-plan un manuscris brâncovenesc redactat şi miniat în urmă cu peste 300 de ani, despre care se presupune că a aparţinut voievodului martir. Expoziţia a fost concepută astfel încât să permită publicului vizionarea integrală a manuscrisului, prin expunerea succesivă a tuturor filelor acestuia.