Site icon TIMP ROMÂNESC

Lotca lipovenească a stârnit interesul germanilor de a vizita Delta

Lotca pescărească construită în atelierul demonstrativ din Germania, pe durata Festivalului Internațional al Dunării de la Ulm, care a avut loc în perioada 4 – 13 iulie, a fost lansată pe Dunăre de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Ceremonia de botez și de lansare la apă a avut loc în prezența lui Gunter Czisch, primarul orașului Ulm, a lui Ralph Seiffart, primarul orașului Neu-Ulm, a Sabinei Meigel, directorul Biroului Dunării din Ulm/Neu-Ulm, precum și a organizatorilor Festivalului. Asociația Ivan Patzaichin a dăruit lotca Sabine Biroului Dunării și locuitorilor orașului Ulm.

Dunărea este un simbol al Europei și o coloană vertebrală care oferă șansa de a ne lega natural unii de alții. Acum câteva zile am descoperit cu bucurie izvoarele Dunării, în apropiere de Pădurea Neagră. Așa cum noi românii avem emoția de a vedea de unde izvorăște Dunărea, tot așa germanii au visul de a ajunge în Deltă, acolo unde Dunărea se varsă în mare. Când am ales să mergem cu un atelier de construcție de bărci tradiționale de lemn la Ulm, unde se organizează cel mai mare festival al Dunării din Europa, am știut că vom stârni curiozitatea germanilor de a vizita Delta așa cum vrem noi să o promovăm: o oază de liniște, tradiție și autentic. Germanii sunt mari amatori de vacanțe în natură și am convingerea că mișcarea Rowmania și modul nostru de a prezenta Delta Dunării i-au convins pe foarte mulți să se gândească la România ca la viitoare destinație de vacanță ”, a spus Ivan Patzaichin.

Lotca lipovenească a fost reprodusă în atelierul demonstrativ de la Ulm, pe durata celor 10 zile de festival, de către trei marangozi din Tulcea – Paul Vasiliu, Laurențiu Vasiliu și Valentin Petrov.

Exit mobile version