Site icon TIMP ROMÂNESC

Maia Sandu s-a lansat oficial în cursa pentru prezidențiale

La Chișinău a avut loc evenimentul de constituire a Grupului de inițiativă pentru desemnarea Maiei Sandu drept candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care se vor desfășura pe 20 octombrie, relatează tvrmoldova.md.

„Să am susținerea voastră este o onoare pentru mine. Am purtat cu multă responsabilitate încrederea pe care mi-au acordat-o cetățenii în anul 2020. Sunt un om dintre voi, un om ca toți oamenii Moldovei. Sprijinul și încrederea voastră mi-au oferit în 2020 onoarea și responsabilitatea să fac Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii. Celor care au crezut și cred în această cale, le spun că vom reuși să ducem Moldova înainte. Vom reuși să facem țara noastră parte a celei mai dezvoltate și pașnici uniuni din lume: Uniunea Europeană, unde nu sunt hotare, unde fiecare om contează și unde pacea între țări este garantată. Celor care au îndoieli, le spun că anume așa arată democrația și e bine să fie așa. Și e important că avem o țară în care decizia aparține poporului. În 2024 avem în față cea mai importantă decizie de la Independență – ne vom alege viitorul. Referendumul va pietrui calea noastră de mâine și eu am încredere că neamul nostru vrea pace. Suntem un popor pașnic, care știe să se înțeleagă cu toți, care prețuiește libertatea și demnitatea umană”, a spus Maia Sandu.

La evenimentul de desemnare a Maiei Sandu au fost prezenți mai mulți demnitari, inclusiv președintele Parlamentului, liderul PAS, Igor Grosu și premierul Dorin Recean.

De menționat că fostul fruntaș PD, primarul de Ungheni, Vitalie Vrabie, (independent susținut de mai multe partide de opoziție, printre care PSRM, PLDM și CUB împotriva candidatului PAS în alegerile locale), a participat la evenimentul de lansare a candidaturii Maiei Sandu și a ținut și un discurs la tribună.

Miercuri, 21 august, în Rep. Moldova a început perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de președinte, dar și de solicitare a înregistrării în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie.

Un candidat desemnat la funcția de președinte trebuie să constituie, în mod obligatoriu, un Grup de inițiativă. Pentru înregistrarea Grupului, dosarul va fi depus la Comisia Electorală Centrală, care va analiza documentele depuse în termen de trei zile și va adopta o decizie.

Termenul-limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august.

Exit mobile version