Site icon TIMP ROMÂNESC

Managementul resurselor umane în administrația publică trebuie revitalizat. Inclusiv pe baza competențelor digitale

Comisia Europeană, Banca Mondială și Guvernul României vizează dezvoltarea unui cadru de competențe digitale pentru funcționarii publici din România printr-un proiect care să elimine lacunele în materie de competențe și să sprijine obiectivele de digitalizare ale României și ale UE.

Cele trei instituții lansează proiectul „Dezvoltarea unui cadru general de competențe digitale pentru funcționarii publici”, finanțat de Uniunea Europeană prin instrumentul de sprijin tehnic, care se va desfășura până în ianuarie 2026.

În colaborare cu Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) a Comisiei Europene, Banca Mondială va oferi sprijin tehnic Guvernului pentru conceperea unui cadru de competențe digitale și sprijinirea pregătirii testării și introducerii acestuia. De asemenea, se va acorda sprijin tehnic pentru programe de consolidare a capacităților care să asigure implementarea eficace a cadrului de competențe digitale în România, precum și obținerea de învățăminte pentru introducerea unui cadru similar de competențe digitale în alte state membre ale UE.

„Managementul resurselor umane în administrația publică trebuie revitalizat pentru a atrage și a păstra persoane talentate în cadrul administrației publice și pentru a le oferi oportunități de dezvoltare, un mediu de lucru și o infrastructură adecvate pentru încurajarea performanței la cel mai înalt nivel. Eforturile noastre continuă în direcția dezvoltării profesionale a funcționarilor publici: după introducerea cadrului de competențe în sistemul românesc, continuăm să îl consolidăm cu acele competențe digitale care sunt esențiale pentru transformarea provocărilor digitale în oportunități de dezvoltare”, a declarat Vasile-Felix COZMA, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

”Viziunea noastră este să punem bazele unui sector public avansat din punct de vedere digital care să anticipeze și să îndeplinească cerințele de mâine”, a declarat Ioana-Roxana Melenciuc-Ioan, președintele Institutului Național de Administrație (INA).

 

Exit mobile version