Site icon TIMP ROMÂNESC

„Mașina cu poeți”, popas la Memorialul Ipotești

În data de 26 martie 2017 în cadrul Memorialului Ipotești –  Centrul Național de Studii Mihai Eminescu (județul Botoșani) s-a desfășurat a șasea ședință a cenaclului transfrontalier „Mașina cu poeți”. A fost o ediție specială a cenaclului, cu participarea scriitorilor români din Suceava, Cernăuți și Botoșani – notează BucPress.

Moderatorii întâlnirii au fost Gina Puică, șefa Lectoratului de limbă română al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava din cadrul Universității Naționale „Yurii Fedkovici, Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurzmuzachi” din Cernăuți și Ala Sainenco, directoarea  Memorialului Ipotești –  Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

Organizatorii și-au desemnat și de data aceasta câte un invitat special din fiecare spațiu, astfel, invitat special din partea botoșănenilor fiind  George Luca (autorul volumelor Efectul pervers – 1998, Eu, ticălosul şi scârbitul-2005, Ochiul cu care Dumnezeu mă vede-2016).

Cernăuțiul a fost reprezentat, în calitate de invitat special, de Marin Gherman (autorul volumelor Derivatele dezordinii, 2009 și Jocul dilemelor, 2015), iar Suceava – de Hermina Cristina Melinte (autoarea a patru volume: Paralelism-2014, Gânduri risipite în alb-2015, Polaritatea ploilor-2016 și 45 de minute-2016).

Invitații speciali au citit în fața unui public variat la Memorialului Ipotești –  Centrul Național de StudiiMihai Eminescu poeme scrise în zona lor culturală, au pus accentele necesare în dialogul cunoașterii literare și culturale reciproce în spațiile Cernăuți – Suceava – Botoșani.

În afară de recitalul tradițional de poezii, au fost discutate unele proiecte culturale comune care să implice oamenii de creație din zona Cernăuți – Suceava – Botoșani, dar și din Republica Moldova. La dialogul cultural transfrontalier au participat poeți, prozatori, epigramiști, lideri ai asociațiilor culturale pentru românii de pretutindeni. Au fost prezenți și copii care au recitat versuri din opera lui Mihai Eminescu.

Exit mobile version