Site icon TIMP ROMÂNESC

„Mașina cu poeți”, un nou popas la Cernăuţi

Sursă foto: Nicolae Hauca

A cincea şedinţă a cenaclului transfrontalier „Maşina cu poeţi” a staţionat timp de câteva ore în incinta Cafenelei literare Bucureşti a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” la Cernăuţi, anunță Euromedia.

Şedinţa cenaclului a fost  moderată de conducătorii acestei formaţiuni literar-artistice poetul Vasile Tărâţeanu, preşedintele Centrului şi domnişoara Gina Puică, şefa Lectoratului român al Universităţii sucevene „Ştefan cel Mare” care funcţionează în cadrul Universităţii Naţionale „Iurii Fedkovici” din Cernăuţ.

Ca de obicei la Cernăuţi au sosit membrii Clubului de iniţiativă literară, din Suceava, condus de Constantin Horboveanu, alături de care s-au aflat  Constantin Severin, Călin Dănilă, Cezar Starton, Gheorghe Saucuc şi invitatul de onoare al Cenaclului, poetul şi prozatorul  Alexandru Ovidiu Vântilă, redactorul-şef al  prestigioasei reviste sucevene ”Bucovina Literară”.

Din partea nordului literar al Bucovinei calitatea de invitat de onoare a avut-o remarcabilul scriitor Mircea Lutic, poet, istoric literar, eseist şi traducător,  membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina, România şi Republica Moldova alături de domnia sa aflându-se domnii Marin Gherman, Vasile Bâcu, Gheorghe Şodrângă, Ilie Luceac, doamna Alexandrina Cernov, Ştefan Broască, Dorin Misichevici ş.a.

 În cadrul cenaclului au debutat cu versuri Ilie Tomiuc, Vasile Carlaşciuc din Cernăuţi şi Elisaveta Seleţcaia din Mahala.

E de menţionat în mod special că şedinţa Cenaclului a început şi a continuat pe parcurs cu o surpriză deosebit de plăcută. Maestrul Nicolae Hacman în mâinile căruia vioara capătă viaţă miraculoasă, însoţit de pianista Irina Gurali au prezentat trei piese muzicale care nu i-au putut lăsa indiferenţi pe participanţii la cenaclu. Un moment muzical inedit a fost susţinut de distinsa doamnă Elena Nandriş, primăriţa comunei Mahala, raionul Noua Suliţă, posesoarea unei voci încântătoare. Ea este şi autoarea textelor multora dintre cântecele pe care le interpretează cu deosebită măestrie.

La şediunţa cenaclului literar transfrontalier „Maşina cu poeţi” a participat şi domnul consul Edmond Neagoe în dubla sa calitate – de diplomat, reprezentant al Consulatului General al României la Cernăuţi, dar şi de poet de pe când făcea parte dintr-un renumit cenaclu studenţesc.

Următoarea şedinţă a cenaclului literar transfrontalier „Maşina cu poeţi” va avea loc  în luna martie, la Suceava.

Exit mobile version