Site icon TIMP ROMÂNESC

Măsuri de fluidizare a traficului în punctele de frontieră

Având în vedere că se apropie minivacanța de Sfânta Maria, prilej pentru mulți cetățeni români de a călători în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează  o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria.

În acest sens, Poliția de Frontieră Română anunță că, pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care verifică documentele, precum și numărul echipamentelor folosite pentru verificarea acestora. În această perioadă, peste 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

Infrastructura punctelor de trecere a frontierei este folostă la maxim, în limita configuraţiei acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

La frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, respectiv bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine pentru stabilirea unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, s-au luat măsuri pentru supravegherea sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

Recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, se recomandă participanţilor la trafic utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.

Astfel, la  frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.

pe raza jud. Timiş:

P.T.F. Cenad – Kiszombor

pe raza jud. Arad:

P.T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya

P.T.F. Vărşand – Gyula

pe raza jud. Bihor:

P.T.F. Salonta – Mehkerek

P.T.F. Borş – Artand

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare:

P.T.F. Urziceni – Vallaj

P.T.F. Petea – Csengersima

La frontiera româno-bulgară sunt 9 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 20/19 de benzi de control pe sens.

pe raza jud. Constanţa:

P.T.F. Vama Veche – Durankulak

P.T.F. Ostrov – Silistra

P.T.F. Negru Vodă – Kardam

P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

pe raza jud. Giurgiu:

P.T.F. Giurgiu – Ruse

pe raza jud. Dolj:

P.T.F. Bechet – Orjahovo

P.T.F. Calafat – Vidin

pe raza jud. Teleorman:

P.T.F. Turnu Magurele-Nicopole

P.T.F. Zimnicea-Sviștov

pe raza jud. Călăraşi:

P.T.F. Călăraşi / Chiciu

Traficul transfrontalier poate fi verificat în timp real prin aplicaţia Trafic On-line,  care poate fi accesată pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, unde este prezentată media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Exit mobile version