Medicii români care participă la cea de-a XXII-a ediție a Congresului Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC) vor prezenta 60 de lucrări științifice acoperind tematici aparținând specialităților medicale, dar și domeniului medico-militar privind transplantul de organe și celule stem, terapiilor inovatoare ale plăgilor acute și cronice, precum și medicinei militare în misiunile de menținere a păcii. De asemenea, studenți la medicină militară vor susține lucrări științifice în cadrul secțiunii dedicate tinerilor.La întâlnirea șefilor Serviciilor medicale militare, principala temă de discuții o constituie viitorul program de reciprocitate privind schimbul de specialiști din țările membre ale BMMC.
Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXII-a ediție, are loc, în perioada 25 – 28 septembrie, la Belgrad, în Serbia.
Bazele BMMC au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au simțit atât nevoia deschiderii unor canale de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare, care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor unor astfel de situații.
În 2016, România a fost gazda acestei manifestări științifice, care s-a desfășurat sub tema Balkan Military Medicine – Future Challenges și a reunit specialiști din domeniul medicinei militare din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.