Luna octombrie aduce în atenţia publicului din Berlin o serie de manifestări importante din domeniul artelor vizuale româneşti. Primul eveniment va avea loc pe data de 15 octombrie, cu începere de la orele 19.00. Călin Dan, directorul Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC Bucureşti) va suţine o prelegere intitulată : „The Romanian Room. A quick Look on How We Cross the Museum Line”. Această manifestare face parte din programul de evenimente conexe organizate cu ocazia desfăşurării expoziţiei „Fragile Sense of Hope”.
În perioada 19 octombrie – 19 decembrie 2014 se va desfăşura expoziţia personală „I can see no Revolution”, semnată de Nicolae Comănescu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români contemporani la ora actuală.
Vor fi prezentate rezultatele unui performance realizat de artist în perioada 1-19 octombrie, care constă în pictarea pereţilor galeriei. Acest „site-specific art” va îngloba şi alte lucrări ale lui Nicoale Comănescu, realizate anterior. Expoziţia va fi însoţită de un catalog, care cuprinde un text scris de Dr. Bernhard Serexhe. Vernisajul se va desfăşura în prezenţa artistului pe data de 19 octombrie, de la orele 14.00. Nicolae Comănescu a absolvit Universitatea de arte plastice din Bucureşti, fiind fondator al grupului neo-dada Rostopasca. Lucrările sale au fost incluse în expoziţii personale nu doar în România, ci şi în Germania, Italia şi Austria.
Luna octombrie se încheie cu desfăşurarea unuia dintre cele mai importante târguri de artă contemporană, ART.FAIR Köln. ICR Berlin susţine participarea românească la ediţia din acest an, în cadrul căreia Galeria Allegra Nomad din Bucureşti va prezenta o valoroasă selecţie de lucrări ale artiştilor Paul Neagu, Horia Mina şi Dario Carratta. Un număr important de galerii şi artişti participă anual la târgul de artă ART.FAIR Köln. Lucrările de artă prezentate sunt foarte variate, reunind atât pictură, sculptură, desen, grafică, cât şi intalaţie, artă video şi fotografie. Târgul pune la dispoziţia publicului şi un amplu program de evenimente conexe, al cărui scop este promovarea artei contemporane şi moderne.
Paul Neagu (1938 – 2004) a fost adeseori numit cel mai important artist român de la Constantin Brâncuşi încoace. A debutat în 1969 la Galeria Amfora, în același an expunând la Demarco Gallery din Edinburgh, Scoţia, când părăseşte definitiv România. În 1972, fondează împreună cu Philip Honeysuckle, Husney Belmood, Anton Paidola și Edward Larsocchi, colectivul Generative Art Group (GAG), iar din 1975 devine profesor la Royal College of Art, Londra. Lucrările sale sunt expuse în numeroase muzee de renume, printre care amintim British Museum, Tate Gallery, Victoria and Albert Museum, Scottish National Gallery of Modern Art.
Horia Mina a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, secţia grafică. În anii ’80, a avut la București două expoziţii personale şi a participat la mai multe expoziţii de grup. A primit premiul I.C.S.I.D. (International Council of Societies of Industrial Design), Grand Prix pentru proiectul „The Game – Another Mean of Communication”. Catalogul intitulat „Brancusi and I” prezintă întreaga operă de până acum a artistului.
Dario Carratta a absolvit l’Accademia di Belle Arti di Roma, secţia de pictură. În 2005 şi 2007 i-a fost acordat Premio Citta di Lecce. Lucrările sale au fost incluse în expoziţia colectivă „Essenze”, Associazione Culturale Cube a Gallipoli (2007) şi au fost prezentate la târgul de artă Vitarte din Viterbo (2008).