Cea de-a VI-a edițe a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” se va desfășura în perioada 20-23 mai, la Iaşi , Chişinău și Cahul. Deschiderea Festivalului va avea loc pe 20 mai, printr-o depunere de flori la bustul poetului, urmat de un recital poetic, la Chișinău.
În aceeași zi, la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, filiala de carte românească, va avea loc expoziţia „Eu sunt poetu-acestui neam”, o întâlnire a scriitorilor cu elevi şi profesori din şcolile şi liceele capitala Moldovei.
De asemenea,la Academia de Ştiinţe a Moldovei va avea loc simpozionul „Grigore Vieru şi valenţele sale europene”, precum și o Gală a premiilor Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, ediţia a VI-a, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.
La Cahul va fi inaugurat și sfințit bustul poetului Grigore Vieru și vor fi prezentate volumele „Aşa cum l-am cunoscut” de Ioan Ciuntu, „Întâmplări cu Grigore Vieru” de Nicolae Dabija și „Taina care apără poetul” de Valeriu Matei.
La Iași, deschiderea oficială a Festivalului va avea loc în 22 mai, la Muzeul Unirii. Programul, unde se va desfășura colocviul „Grigore Vieru, poet al spaţiului românesc”, precum și lansarea Albumului Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, 5 ediţii (2009–2013).
Spectacolul de muzică şi poezie „Taina care mă apără”, precum și recitalurile Grupului vocal „Vovidenia”, Nicolae Jelescu, Vasile Iovu şi Mihai Ciobanu și cântece pe versuri de Grigore Vieru, interpretate de Anastasia Lazariuc, vor avea loc la la Arena Palas Mall.
Vineri, 23 mai, tot la Iași, în Parcul Copou, vor fi depuse jerbe şi flori la bustul poetului şi va fi oficiat un Te Deum. De asemenea, va fi lansată „Revista de pe gard”, număr dedicat poetului Grigore Vieru. Activități vor mai avea loc la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.
Festivalul este organizat de Centrul Cultural-Ştiinţific „Grigore Vieru” Chişinău, ICR „Mihai Eminescu” Chişinău, Ministerul Culturii al R. Moldova, Asociaţia Culturală „Feedback” Iaşi, Primăria Municipiului Chişinău, Primăria Municipiului Iaşi, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova, Institutul de Filologie.