Cea de-a doua ediție a Zilei Românilor din Aragon s-a desfășurat pe 23 aprilie, în Zaragoza, unde cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și a Zilei oficiale a Aragonului, comunitatea românească din această regiune a Spaniei a marcat ziua comunității românești din Aragon printr-o sărbătoare a tradițiilor și a valorilor românești.
Programul a început la Biserica parohiala din Zaragoza unde a fost oficiată Sfânta Liturghie de preoții Aurel Nae și Florin Claudiu Covaciu. La slujbă au participat mai mult de 300 de credincioși și reprezentați ai asociațiilor românești din Zaragoza. Au fost prezenți oficiali români și invitați din țară: Ion Vîlcu, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Alexandru Ioan Steriu, Consulul României la Zaragoza, Alexandra Cârstea, expert în cadrul Institutului Cultural Român, Direcția Românii din Afara Granițelor și Limba Română.
Bucuria credincioșilor de a participa la prăznuirea Sfântului Gheorghe a fost sporită de participarea la slujbă a artiștilor Gheorghe Turda și Veta Biriș, care au cântat pricesne.
Diplomații români au asistat apoi, la invitația președintei regiunii, Luisa Fernanda Rudi, la ceremonia oficială de marcare a Zilei Aragonului organizată la sediul Parlamentului aragonez.
Ziua românilor din Aragon a fost marcată printr-un eveniment care s-a desfaşurat în parcul de distracţii din Zaragoza şi la care au participat peste şase mii de români, dar și numeroși spanioli
Programul a cuprins recitaluri susținute de Veta Biriş, Gheorghe Turda și muzicieni precum Gina Matache, Jan Mocanu, Jean Ghiță, Petrică Mâțu Stoian, precum și de grupurile „Sentimental“ şi „Marin Nai“ din Zaragoza, spectacole cu grupul de dansuri al Asociației ACASĂ și un concert de muzică ușoară românească al cântăreței Silvia Dumitrescu.
Corul Doxologia, format din preoții și preotesele din cele șase parohii din Comunitatea de Aragon precum și din cântăreții de strană din Zaragoza, Calatayud, Huesca, Alcaniz, Teruel și Mallen, dirijat de pr. Sorin Gheorghe Ilincăi din Calatayud, a susținut un concert de cântări ortodoxe din perioada pascală și cântece tradiționale românești.
Cu prilejul acestui eveniment, ambasadorul României la Madrid, Ion Vîlcu, a adresat comunității românești un mesaj de apreciere pentru buna organizare și unitatea de care dă dovadă, remarcând totodată mesajele extrem de pozitive pe care le primește constant din partea autorităților spaniole cu privire la românii care locuiesc și lucrează în Spania.