Cei doi prim ministri au evaluat prioritățile de pe agenda bilaterală, în special cele ce privesc proiectele de infrastructură energetică și transporturi. In domeniul energetic, vor fi continuate proiectele de interconectare planificate și agreate prin Memorandumul încheiat în acest an si, în acest sens, s-a stabilit ca în perioada urmatoare sa aiba loc noi contacte la nivelul companiilor din domeniu.
Obiectivele si proiectele discutate in cadrul convorbirii telefonice de catre cei doi Prim Ministri vor trebui sa progreseze pana la desfasurarea viitoarei Comisii interguvernamentale pentru integrare europeana, din toamna acestui an.
Șeful Executivului de la Chișinău a menționat necesitatea implementării proiectelor energetice, în special cu privire la Gazoductul Iași-Ungheni și a celor prevăzute în Memorandumul între Guvernele României și Rep. Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Oficialii s-au arătat încrezători față de proiectul interconectării Rep. Moldova la piața energetică europeană.
Cu prilejul convorbirii telefonnice, cei doi prim-miniștri au convenit ca până la sfârșitul acestei luni, să aibă, la Chișinău, o reuniune de lucru, pentru continuarea dialogului pe temele prioritate de colaborare bilaterala.
Reamintim că în 2014 România a devenit principalul partener comercial al Moldovei. Anul trecut, România a alocat Rep. Moldova, pentru proiecte de asistență, 70,3 milioane de dolari, fiind a a treia în topul donatorilor după SUA și UE.