Site icon TIMP ROMÂNESC

Principele Radu al României – „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 și 2003”

În cadrul evenimentelor care sărbătoresc aniversarea Majestății Sale Regele Mihai I, Casa Regală a României și Curtea Veche Publishing au organizat o lansare de gală a volumului „Trei poduri peste lume”, scris de Principele Radu al României. Evenimentul s-a desfășurat la Librăria Cărturești din incinta centrului comercial “Promenada”, unde a strâns numeroși iubitori ai istoriei României și ai Casei Regale.

Introducerea în aventura spirituală a actorului care duce texte românești și străine pe meridianele lumii, devenit membru al Casei Regale a României, a conturat-o Irene Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing, încă de la începutul evenimentului.

Aș putea să spun foarte multe despre mască și suflet pentru că am citit despre ele. În carte, autorul recunoaște că, în anul ᷾ 74, deține o mască provincială. Așadar, în prima parte a cărții tema o reprezintă sufletul și masca. Numai să citești despre aceste lucruri este impresionant, iar eu vă invit să citiți, să discutați despre ce scrie în această carte și să vă bucurați de ea”.

Principele Radu al României a ținut să sublinieze faptul că această carte reprezintă, de fapt, o înșiruire de cuvinte care înlocuiesc dialogul pe care l-ar purta Alteța Sa cu cei prezenți, la ceaiul de la ora 5 de la Palatul Elisabeta.

“Acești 22, 23 de aniilustrați în carte nu au o importanță prin ei înșiși, ci începutul unui deceniu întunecat, fiind ultimii ani ai unei umilințe pe care numeroși români au cunoscut-o atunci. Nu s-a petrecut nimic special atunci, pur și simplu cartea începe în anul 1982 pentru că primele capitole despre suflet și mască se petrec în etajele înfrigurate ale unei universități de artă, unde noi eram studenți. Mai apoi, se termină în anul 2003 pentru că ultimele capitole despre cum a susținut Majestatea Sa intrarea în NATO se încheiau atunci. Însă cartea are un anume sens pentru că tratează cele trei poduri peste lume, despre care vorbește titlul, unul dintre acestea fiind trecerea de la condiția de artist la cea de Principe Regal. Apoi este podul care lagă două milenii între ele, pentru ca în final să fie amintită puntea între lumea de dinainte de 1989 și cea de după.”, a precizat Principele Radu al României.

În încheierea evenimentului, Principele Radul al României a asemuit această carte cu pânza pe care este pictat un tablou, acea față a evenimentelor pe care nimeni nu are de unde să o cunoască decăt dacă este prezent la locul acțiunilor.

După acestă serie de lansări de carte din țară, Casa Regală a Romăniei și Curtea Veche Publishing pregătesc lansări pentru volumul care va descrie sărbătorile de iarnă în sânul Casei Regale.

Exit mobile version