Până la finele lunii ianuarie 2017, la Biblioteca Centrala Universitara va fi implementat un proiect-pilot dedicat bibliotecii digitale, cu ajutorul unor parteneri sud-coreeni.
„La ora actuală, pe agenda parteneriatului pe care ICI îl are cu Republica Coreea a fost trecut și un proiect dedicat Digital Library. Pe 14 noiembrie, cu ocazia Koreean — Romanian ICT Day, s-a demarat implementarea unui proiect-pilot pentru bibliotecă digitală. Suntem în faza în care, până la finele lunii ianuarie 2017, vom implementa acest proiect. Acesta are capacitatea să integreze la nivel național un catalog online sau feed de știri, youtube etc. Este un proiect versatil. Partenerii coreeni vor veni în România, undeva în luna februarie, pentru a face o serie de cursuri cu partenerii români pentru a putea customiza mai târziu un proiect care să digitalizeze zeci de mii de obiecte digitale„, a explicat Mireille Rădoi, la cea de-a XIII-a ediție a Galei Comunicații Mobile.
În cadrul acestui eveniment, directorului general Mireille Rădoi i-a fost acordat premiul „Best Manager of Library and Information Science Project” for National Digital Library System for Romania in cooperation with Korea.
„Noi toți vorbim despre același lucru, dar în general nu știm despre ce vorbim, în România. În lumea întreagă, nu se mai vorbește în privința bibliotecilor în termeni de depozite, ci de big data, smart communities. Dacă nu redefinim conceptul de bibliotecă în România, atunci ea va rămâne la stadiul de muzeu. Bibliotecile din România trebuie să-și modernizeze serviciile, să promoveze noi servicii electronice și de comunicație. Provocarea mea a fost să asigur accesul la cât mai multe baze de date, în comparație cu celelalte biblioteci. Consider că bazele științifice sunt cele mai importante pentru cercetare„, a afirmat conf. univ. dr. Mireille Rădoi.
Evenimentul Golden Telecom Day a reprezentat o sinteză a celor mai importante realizări din 2016 și proiecțiile pentru anul 2017.
Premiile anuale acordate au fost următoarele:
„Omul anului” – Cătălin Marinescu, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM);
„Smart-Best Mobile Operator” – Orange România;
„Best CEO” – Ravinder Takkar, CEO Vodafone România;
„Best R&D Project” – Laserul ELI-NP de la Măgurele, cel mai puternic laser din lume, implementat de Thales în România;
„New Public Services” – Compania Națională „Poșta Română” pentru serviciile de telecom, financiar-bancare şi asigurări;
„Smart City Strategic Partner”- Asociația Orașelor din România;
„Smart Education” – Federația Coaliția pentru Educație;
„Smart City Project” – Telekom România pentru Primul Proiect integrat Smart City din România în Parcul Tineretului din Bucureşti;
„Best Visionary M&A in Telecom” – achiziția NetCity de către compania românească Direct One;
„Prima platformă de Mobile Virtual Network Aggregation (MVNA)” – compania românească Veridian Systems;
„Premiul de Excelență” pentru întreaga activitate – ing. Radu Călin;
„Best Manager of Library and Information Science Project’ for National Digital Library System for Romania in cooperation with Korea” – Mireille Rădoi, director general Biblioteca Centrală Universitară (BCU) „Carol I”;
„Smart Innovation” – Kathrein Street Connect Antenna;
„Best Digital TV Channel” – iNES Fun Box 4K/UHD;
„Jurnalistul IT&C al anului” – Daniel Badea, redactor la Agenția Națională de Presă AGERPRES.