La Palatul Cotroceni va avea loc luni o reuniune a responsabililor care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Autoritățile române încearcă să vadă în ce fel poate fi îmbunătățit acest plan astfel încât să fie acceptat la Bruxelles, iar România să primească cele 30 de miliarde de euro disponibile.
Comisia Europeană a trimis o serie de observații și obiecții la schița inițială de proiect înaintată de România.
Președintele Klaus Iohannis consideră că Planului Național de Redresare și Reziliență trebuie întocmit și corectat în funcție de cerințele Comisiei Europene și spune că va fi evaluat primul feedback al Comisiei, va fi îmbunătățit planul, iar ministerul de resort se va prezenta din nou la Comisie cu planurile îmbunătățit.
Premierul Florin Cîţu a explicat că oficialii de la Bruxelles nu au respins documentul, ci au sugerat o remodelare a Planului Național de Redresare și Reziliență.
La rândul său, președintele PSD Marcel Ciolacu insistă în continuare ca Planul Național de Redresare și Reziliență să fie dezbătut transparent în Parliament, în caz contrar va propune social-democraților să intre în grevă parlamentară.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat că forma finală a Planului Național de Redresare și Reziliență va fi depusă luna viitoare.