Polițiștii spanioli au destructurat în Málaga un grup criminal dedicat traficului de femei de naţionalitate română, în scopul exploatării sexuale. Investigaţiile – care s-au soldat cu 11 arestări – au fost începute în urma denunţului unei victime a proxeneţilor care era obligată, prin ameninţări şi agresiuni, să practice prostituţia, anunță presa spaniolă. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Naţionale, unii membri ai organizaţiei combinau activitatea infracţională cu traficul internaţional de stupefiante şi cu cumpărarea de la alte organizaţii de bani falşi pentru a-i pune în circulaţie.
Denunțătoarea, de naționalitate română, aexplicat anchetatorilor că a fost obligată să se prostitueze, sub ameninţări şi agresiuni. Tânăra a explicat că un bărbat îi oferise găzduire într-o locuinţă din Málaga, iar după câteva zile, i-a spus că nu mai putea să o găzduiască şi a obligat-o să practice prostituţia în zonele din apropierea staţiei de autobuze şi că trebuia să-i dea jumătate din câştig.
În plus, trebuia să plătească chiria casei, împreună cu proxenetul său, precum şi cheltuieli de întreţinere. Totodată, victima a mai povestit că, însărcinată fiind, a fost obligată să se prostitueze timp de 12 ore pe zi.
După declanarea investigaţiei, polițiștii au descoperit că grupul controla prostituţia din poligonul industrial Guadalhorce, din Málaga. Reţeaua atrăgea prin înşelăciuni femei din România, profitând de situaţia lor economică precară, şi le aducea în Spania, unde le obliga să se prostitueze. În plus, ei ameninţau și alţi proxeneţi care operau în acelaşi loc, cu obiectivul de a-i expulza.
Au fost percheziţionate patru locuințe din Málaga, de unde au fost confiscate și droguri (cocaină şi marihuana), două bancnote de 50 de euro falsificate, bani în numerar, două telefoane mobile şi documente.
De asemenea, au fost identificate şase femei care erau victimele exploatării sexuale, dintre care trei au apelat voluntar la măsurile de protecţie prevăzute în legislaţie.
Unul dintre membrii organizaţiei a fost arestat când încerca să plece în Olanda, cu peste 5 kilograme de haşiş ascuns în cutii de biscuiţi. Totodată, s-a aflat şi despre cumpărarea de bani falsificaţi de la alte organizaţii ilicite. Odată achiziţionaţi, îi puneau în circulaţie chiar ei, efectuând plăţi cu bancnote false într-un mic centru comercial din Málaga.