Cea mai mare parte dintre ciupercile româneşti de pe piaţa internă sunt produse în Sălaj. Acolo, în cea mai modernă ciupercărie din Estul Europei, în care s-au investit şapte milioane de euro se produc lunar 700 de tone de ciuperci champignon. Proprietarii au anunțat că ciupercile crescute în fermă poartă eticheta ”eco”, pentru că nu se folosesc produse chimice, notează digi24.ro
„După informațiile mele, consumul este pe cap de locuitor de 1 kilogram, asta undeva la 20 de milioane, din care zic ca 80% producem deja noi (n.r. romanii) înseamna undeva un 16,17 milioane, noi producem undeva 8 milioane de kilograme„, Nemeti Gergely, proprietarul ciupercăriei.
În 2000, după ce a învățat meserie în Ungaria, Nemeti Gergely s-a întors în România unde a început propria afacere. În timp, a ajuns să fie cel mai important furnizor de ciuperci de pe piața internă.
În prezent, s-a ajuns la cea mai modernă fermă din Estul Europei, cu sisteme computerizate de ultimă generaţie, aduse din Olanda.
În ferma, care măsoară peste 30.000 de metri pătraţi, nu se folosesc deloc substanţe chimice. Chiar şi dezinfectarea halelor se face cu aburi.
Cinci la sută din producţia de ciuperci de la Nuşfalău este exportată.