Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut la 4 aprilie, în cadrul vizitei efectuate la Amman, întrevederi cu președintele Senatului iordanian, Faisal Akif Al-Fayez, și cu președintele Camerei Reprezentanților iordaniene, Abdel Moneim Al-Awdat. De asemenea, a purtat discuții cu Comisarul General Adjunct al Agenției ONU de ajutorare și lucrări pentru refugiații palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA), Leni Stenseth, și cu directorul UNRWA Iordania, Marta Lorenzo.
În cadrul convorbirilor cu președintele Senatului iordanian, Faisal Akif Al-Fayez, și cu președintele Camerei Reprezentanților iordaniene, Abdel Moneim Al-Awdat, ministrul Bogdan Aurescu a salutat nivelul excelent al relațiilor bilaterale româno-iordaniene, inclusiv pe linia cooperării parlamentare, fiind accentuată valoarea adăugată a diplomației parlamentare. Totodată, demnitarii au agreat asupra necesității dinamizării dialogului politic și intensificării cooperării economice și sectoriale, fiind discutate oportunități de cooperare în domenii de interes comun precum educație, agricultură, turism și altele.
În egală măsură, șeful diplomației române și oficialii iordanieni au avut un amplu schimb de opinii privind situația regională și recentele evoluții din Orientul Mijlociu, cu accent pe Procesul de Pace în Orientul Mijlociu și Siria. Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul ferm al României pentru soluționarea conflictului israeliano-palestinian pe calea negocierilor directe și în baza soluției celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate. Interlocutorii iordanieni au exprimat deplină apreciere pentru poziția și contribuțiile României cu privire la Procesul de Pace. De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a reconfirmat sprijinul pentru necesitatea identificării unei soluții politice a crizei din Siria.
În cadrul discuțiilor cu oficialii Agenției ONU de ajutorare și lucrări pentru refugiații palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA), ministrul Bogdan Aurescu a salutat eforturile organizației care vizează oferirea de asistență pentru refugiații palestinieni, accentuând importanța activității acesteia, cu precădere în contextul dificil creat de pandemia de COVID-19, cu accent pe domeniul educației. Șeful diplomației române a arătat că România va continua să ofere contribuții voluntare către UNRWA și a anunțat că, pentru anul 2021, va fi alocată suma de 150.000 EUR din bugetul asistenței pentru dezvoltare gestionat de MAE, dovadă a sprijinului constant al țării noastre pentru organizație.