Site icon TIMP ROMÂNESC

România va continua să organizeze cursuri de formare în medicina de urgenţă și diplomaţie pentru funcţionarii palestinieni

Ne-am exprimat satisfacţia pentru rolul important pe care îl au în societatea palestiniană absolvenţii facultăţilor din România, recunoscând faptul că aceştia formează o elită intelectuală şi profesională care aduce o contribuţie însemnată la viaţa economică, politică şi socială palestiniană”, a subliniat președintele Iohannis în declarația de presă prezentată în comun cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas.Președintele Iohannis a arătat că și în 2016 România va organiza cursuri de formare în medicina de urgenţă, diplomaţie şi transfer de expertiză în alte domenii pentru funcţionarii palestinieni.Până în prezent au avut loc trei sesiuni de pregătire a diplomaţilor palestinieni la Ramallah, iar anul trecut, la Bucureşti,  o sesiune de pregătire consulară diplomații palestinieni. Începând din 2012, România oferă, unilateral, 30 de burse studenţilor palestinieni la medicină, inginerie şi apărare civilă.

Pentru noi, contactele interumane sunt esenţiale în aprofundarea relaţiei bilaterale, a subliniat președintele.

Sprijinul în domeniul educației a fost subliniat și de președintele Mahmoud Abbas: ”Știm că în universitățile românești au învățat un număr mare de studenți. Acest lucru a dus la întărirea relațiilor interumane dintre cele două țări la nivelul familiilor, la nivelul comunităților românești, respectiv palestiniene din cele două țări. De asemenea, acești tineri, după ce s-au întors acasă, au contribuit, prin ceea au dobândit în școlile românești, la consolidarea bazelor statului palestinian și la întărirea dintre cele două țări și popoare”.

Atât președintele României, Klaus Iohannis, cât și președintele Mahmoud Abbas s-au referit la Comitetul Interguvernamental româno-palestinian, a cărui a treia sesiune ar putea avea loc în acest an, un bun prilej de a identifica oportunități de afaceri și colaborare pentru ambele părți.

Exit mobile version