Tinerii români se vor întrece la Festivalul-concurs “În grădina cu flori multe”, eveniment care îşi propune revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, dar şi propagarea culturii tradiţionale româneşti.
Concursul se va desfăşura în cadrul Zilelor culturii tradiționale românești la Cernăuți, în perioada 14-15 noiembrie, la Sala de spectacole a Centrului de educaţie estetică “Tineretul Bucovinei” Cernăuţi.
Concurenţii din străinătate se pot înscrie trimiţând documentele necesare si piesele în pozitiv și neaparat partitura orchestrală, până la 1 noiembrie, precizează organizatorii, Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovareа culturii tradiţionale româneşti, Cernăuţi în parteneriat cu Colegiului de Muzică Ştefan Neaga Chişinau, Rep. Moldova și Asociaţia KULT-ART din Suceava, România cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina, Suceava.
Participanţii prezintă două cântece populare româneşti autentice cu caracter diferit sau un fragment de obicei la preferinţa proprie, evoluarea fiind nu mai mult de 10 minute. Concurenţii selectaţi pentru etapa finală vor dispune încă de un CD cu piese din propriul repertoriu (acompaniament in varianta negativ orchestral ), pentru participarea la Spectacolele organizate în cadrul acestei acţiuni în localităţile din regiunea Cernăuţi.
Calităţile interpretative şi artistice, portul şi ţinuta scenică а participanţilor, vor fi apreciate de către juriu, care va fi alcătuit din specialişti în domeniul folclorului, coreografiei, etnografiei şi reprezentanţi ai organizatorilor şi sponsorilor.
Pentru concurenţii din alte ţări, precum şi din regiunile Transcarpatică şi Odessa organizatorii asigură cazarea şi masa. Locurile la cazare sunt rezervate doar pentru concurenţi. În cazul în care sunt mai multe persoane care doresc să însoţească participanţii, vă rugăm să menţionaţi în fişa de înscriere numărul de însoţitori.
Festivalul – concurs Internaţional de muzică populară română “În Grădina Cu Flori Multe”, ediţia а X-а, Cernăuţi 2014 face parte din proiectul “Educația artistică și culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile”. MIS ETC 2557 Proiect finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat. www.ro-ua-md.net. “Granițe Comune. Soluții comune” realizat de Colegiul de muzică “Ștefan Neaga” (Republica Moldova) în parteneriat cu Asociaţia KULT-ART (România) și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți (Ucraina).
Gala laureaţilor, premierea şi Recitalul oaspeţilor Festivalului va avea loc pe data de 16 noiembrie.