Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Populară „Dan Decebal Chitic” a fost organizată pe 10 octombrie, la Păltiniş (Botoşani), de Asociaţia „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, Primăria comunei Păltiniș în colaborare cu CJ Botoșani.
Prima ediţie a Festivalului a fost un real succes și a avut un ecou deosebit. Marele magician al acordeonului, Dan Decebal Chitic, s-a născut la Darabani, însă, în drumul consacrării sale din anii copilăriei, artistul a cântat în toate comunele de pe malul Prutului.
La eveniment au participat români din Ucraina, Rep. Moldova și România, care au demonstrat şi-n acest an că tradițiile și obiceiurile comune, s-au menținut de-a lungul anilor, anunţă Euromedia Bucovina.
Pe scena festivalului de sâmbătă au evoluat Orchestra de instrumente ,, Plaiul Herței” din Herța, condus de Ilie Crâşmaru, lucrător emerit al culturii din ucraina, ansamblul artistic ,,Trandafir” din comuna Voloca, raionul Hliboca, condus de maestrul Ion Botnari, grupul vocal ,,Armonia” din satul Mahala, raionul Noua Suliță, grupul vocal ,,Fetele din Bucovina” al sociețății pentru cultură românească ,,Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, condus de prof. Dumitru Caulea, ansamblul artistic ,,Flori de dor” din Briceni, condus de maestrul Ilie Zagoriuc , ansamblul artistic,, Hudeşteanca” al Comunei Hudești, ansamblul artistic ,,Sălcioara” al comunei Mileanca, ansamblul artistic „Stejărel” al Comunei George Enescu, conducător artistic prof.Alin Chiorescu, ansamblul artisctic al Clubului copiilor din Darabani, condus de prof. Mirel Dascălu, ansamblul ,,Voinicii” de la Palatul copiilor din Botoșani, condus de profesoara Monica Hustiuc, Orchestra ,,Rapsozii Botoșanilor” și renumitul și îndrăgitul solist Aurel Moldovanu.
Revenirea în mijlocul publicului botoşănean a românilor din Voloca, Herța, Cernăuți, Mahala, Costiceni şi Briceni, a fost cu adevărat o sărbătoare a cântecului popular românesc de pretutindeni.